ECO Vozila

ECO vozila izkoriščajo obnovljive vire energije predvsem pa zmanjšuje vprive na okolje. Najbolj aktualni so hibridni avtomobili, ki kot primarni pogon uporabljajo motor z notranjim izgorevanjem, porabo pa zmanjšujejo s pomočjo elektro motorja. Ta se vklopi pri speljevanju (ko je poraba goriva največja). Akumulatorji elektro motorja se polnijo ob zaviranju in vožnji navzdol, tako da dodatno polnjenje akumulatorja ni potrebno. Električna vozila za pogon uporabljajo elektro motor. Razlikujejo se glede na način zagotavljanja električne energije. - Najbolj pogosti so akumulatorji, ki se napolnijo preko noči in avtomobilu zagotavljajo pogon, dokler se ne izpraznijo. Problem predstavlja počasno ponjenje. - Gorivne celice izkoriščajo neko gorivo, na osnovi katerega proizvajajo elektriko, ki poganja elektromotor. Najbolj zanimivo gorivo je vodik, ki se ob izgorevanju pretvarja v vodo. Vodik bi lahko natočili na posebnih servis (kot sedaj bencin).

Dolgo je že v uporabi pogon na stisnjen zrak. Tramvaji v Angliji, lokomotive v rudnikih in tudi avtomobili. Problem pri tej tehnologiji je močno ohlajevanje, saj se zrak ob izpuščanju iz tlačne posode močno ohladi in pride do zmrzovanja. Enega takih projektov razvijajo v Nici:

V razvoj se je vključil tudi indijski avtomobilski velikan Tata.

Comments

Manjsa poraba - avto na vodo

Water Fuel Kit je naprava, ki stane cca 100 USD, zmanjša pa porabo vašega avtomobila do 40%. Lahko jo montirate sami, deluje pa na principu pretvorbe vode v vodik s pomočjo elektrolize. Vodik se potem doda gorivu, ki poveča njegovo moč in s tem zmanjša porabo. http://www.caronwater.org/

Kako zadeva deluje si oglejte tukaj: http://water4gas.com/

FREE ENERGY MACHINE electric vehicle

http://www.youtube.com/watch?v=yTk-2lcHn38
FREE ENERGY MACHINE electric vehicle.
Youtube je poln filmov na to temo. Je ta tehnologija resnična ali ne. Povezujejo jo s teorijo zarote ... čas bo pokazal, kaj je na tem.

ALTERNATIVENERGIESTERNFAHRT

Die ALTERNATIVENERGIESTERNFAHRT - WÖRTHERSEE ist eine Veranstaltung des Vereins EUROSOLAR-Kärnten. EUROSOLAR-Kärnten wurde 2006 gegründet und versteht sich als Plattform für umweltfreundliche Mobilität und erneuerbare Energie.
http://www.alternativenergiesternfahrt.com/
Rally avtomobilov na alternativni pogon že od leta 2006 organizira avstrijsko združenje EUROSOLAR-Koroška.